Guide for Authors

برای دریافت راهنمای نویسندگان این‌جا را کلیک کنید

راهنمای نویسندگان پژوهش­نامه­ی مکتب­های ادبی 

الف)از نویسندگان محترم، خواهشمند است برای برقراری ارتباط با دفتر پژوهش­نامه، روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه­ی هر هفته از ساعت 9 تا 12 با شماره­ی 01135302631 (آقای اکبری) تماس حاصل نمایند و از برقراری تماس با دیگر اعضای هیأت تحریریّه­ی پژوهش­نامه خودداری فرمایند. 

 ب) نویسندگان محترم لازم است بعد از دریافت رایانامه‌ی پژوهش­نامه، مبنی بر قابل داوری بودن مقالهبا ورود به پرونده­ی مقاله از طریق کلیک روی کد مقاله که به نویسنده داده شده است، به صورت برخط (= آنلاین) مبلغ 60 هزار تومان، بابت هزینه­ی داوری واریز نمایند و پس از تأیید نهایی مقاله، مبلغ 150 هزار تومان بابت هزینه‌ی چاپ از طریق مذکور پرداخت کنند. بدیهی است که ارسال مقاله برای داوران منوط به پرداخت هزینه­ی داوری است و در صورت عدم پرداخت با تأخیر در بررسی یا حذف روبه­رو خواهد شد. 

 

شرایط پذیرش مقاله

1ـ پژوهش­نامه­ی مکتب­های ادبی، فقط مقاله­هایی را می­پذیرد که

الف) موضوعات تخصّصی مربوط به مکتب­های ادبی در حوزه­­ی متون زبان و ادبیّات فارسی.

ب)  رویکرد تطبیقی به موضوعات تخصّصی مکتب­های ادبی در سایر زبان­ها با ادبیّات فارسی.

پ) نقد و نظر میان رشته­ای در حوزه­ی نظریّه­پردازی مکتب­های ادبی.

2- چون مقاله­ها فقط به صورت الکترونیکی و از طریق پایگاه اختصاصی پژوهش­نامه به نشانی: http://rjls.journals.umz.ac.ir پذیرفته می‌شوند، ضرورت دارد که نویسندگان ارجمند، نخست به عنوان کاربر در پایگاه پژوهش­نامه ثبت نام نمایند.

3ـ مقاله‌ها باید حاصل کار پژوهش­ نویسنده یا نویسندگان و دارای ارزش علمی باشند.

4ـ مقاله‌های ارسالی قبلاً در مجلّه­ی دیگری چاپ نشده و یا همزمان به مجلّه­ی دیگری ارسال نشده باشند.

5ـ مسؤولیت مطالب مندرج در هر مقاله بر عهده­ی نویسنده یا نویسندگان است.

6ـ هیأت تحریریه­ی پژوهش­نامه در رد یا قبول و اصلاح مقاله‌ها، آزاد است.

7ـ مقاله‌های دریافتی بازگردانده نخواهند شد.

8ـ تصمیم نهایی برای چاپ مقاله‌ها و تقدّم و تأخّر آن‌ها، مشروط به بررسی و تأیید هیأت تحریریه­ی پژوهش‌نامه است.

9ـ فرایند بررسی مقاله و نتایج از طریق ایمیل نویسنده­ی مسؤول، اطّلاع­رسانی خواهد شد.

 

 

 

شیوه­ی تنظیم مقاله

مقاله‌ها باید به ترتیب، دارای بخش‌های زیر باشند و نویسنده یا نویسندگان محترم، مقاله را با این ساختار، تنظیم فرمایند و برای پژوهش­نامه ارسال نمایند:

1- صفحه­ی یکم، شامل عنوان کامل مقاله، نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان، رتبه­ی علمی نویسنده یا نویسندگان، گروه تخصّصی و دانشگاه مربوط و نشانی الکترونیکی دانشگاهی باشد.

2- اگر مقاله، مستخرج از پایان­نامه، رساله یا حاصل طرح پژوهشی است، در پایین صفحه­ی یکم درج شود.

3- در زمان ارسال مقاله، ضرورت دارد نویسنده­ی مسؤول مشخّص شود و در پاورقی جلوی نشانی نویسنده، عنوان (نویسنده­ی مسؤول) در داخل پرانتز آورده شود. بدیهی است که نویسنده­ی مسؤول در فرایند بررسی مقاله، قابل تغییر نخواهد بود.

4- چکیده­ی فارسی حداکثر 250 کلمه با قلم «13»B Zar  به ترتیب شامل بیان مسأله، هدف، روش پژوهش، موضوع مقاله، مهم‌ترین یافته‌ها و واژگان کلیدی: شامل 4 تا 6 کلمه باشد و با نشانه‌ی ویرگول(،) از هم جدا شوند. ضمناً قلم‌های متن با فونت «14»B Zar  انجام شود.

5- ارسال چکیده­ی انگلیسی حداکثر250 کلمه در صفحه‌ای جداگانه، شامل عنوان کامل مقاله، نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان، رتبه­ی علمی نویسنده یا نویسندگان، گروه تخصّصی و دانشگاه مربوط و نشانی الکترونیکی دانشگاهی باشد. ترجمه­ها باید به صورت تخصّصی انجام گیرد.

6ـ مقاله، حداکثر در 20 صفحه تنظیم و از طریق پایگاه الکترونیکی پژوهش­نامه ارسال شود.

7- مقاله در محیطWord، ترجیحاً 2007، تایپ و با انتخاب (Word 97-2003 Document) ذخیره(Save) شود و در قسمت page setup-paper براساس A4 و از (بالا- پایین- چپ- راست) عدد 3 تعیین و با فاصله‌ی میان‌سطور(1) یا (single) در دو فایل با نام و بدون نام نویسنده یا نویسندگان ارسال گردد.

8- رعایت نیم‌فاصله‌ها در تایپ مقاله‌، الزامی است؛ نیم‌فاصله‌ها براساس فارسی‌ساز صحیح ورد فقط با کلید shift+spas انجام شود هم‌چنین شروع هر پاراگراف در پنجره پاراگراف Special: By: (0/5 cm) ایجاد گردد و در قسمت Alignment: (Justify Low) انتخاب شود.

9- تمامی بیت‌ها، مانند نمونه‌ی زیر، داخل جدول، تنظیم و نوشته شود؛ به طوری که خط دور جدول‌ها در چاپ، نمایان نگردد.

بشنو از نی چون حکایت می‌کند

 

از جدایی‌ها شکایت می‌کند
            

10- صورت لاتین تمامی واژه‌ها، اصطلاحات و اسامی خارجی با ذکر شماره در سمت چپ پاورقی درج گردد.

11- از بُلد کردن (= پررنگ و برجسته نمودن) کلمه یا کلمات در متن مقاله، خودداری شود.

12- برای بیان نقل قول‌های مستقیم، متمایز ساختن بخش یا بخش‌هایی از متن مقاله، و نیز تأکید یا اشاره به اصطلاحات علمی و تعبیرات ناآشنا و مانند آن، حتماً از نشانه‌ی گیومه: «  » استفاده شود و از به کار بردن نشانه‌ی: "   " پرهیز گردد.

13- ارجاعات متن مقاله، بین پرانتز (نام خانوادگی، سال: شماره­ی صفحه) نوشته شود؛ مانند (یوسفی، 1364: 91) و منابع لاتین به همان صورت لاتین درج شود؛ مثلاً  (Horney, 1980: 174) و نشانه­گذاری­ها: نقطه، ویرگول یا نقطه­ویرگول بعد از پرانتز بیاید.

- ارجاع‌دهی به مثنوی، اعم از مثنوی معنوی و شاهنامه و... به این صورت باشد: (نام نویسنده، سال چاپ/ شماره­ی دفتر یا جلد/ شماره­ی بیت)؛ مثال: (مولوی، 2:1372/649).

- اگر کتابی فاقد نویسنده است، در ارجاع‌دهی به جای نام نویسنده، نام کتاب بیاید؛ مانند (تاریخ سیستان، 1386: 25).

- اگر اثری دارای دو نویسنده است، به این صورت نوشته شود: (یاحقی و روح­الامینی، 1394: 167).

- اگر اثری بیش از دو نویسنده دارد، به این صورت ذکر گردد: (قریب و همکاران، 1368: 54).

- اگر از نویسنده‌ای به دو اثر یا بیشتر که در یک سال چاپ شده‌اند، ارجاع داده شد، آن­ها را با افزودن الف و ب و ج تفکیک نمایند؛ مانند (نظامی گنجه­ای، 1368 الف: 211).  

14ـ مقاله‌ علاوه بر چکیده‌ی (فارسی و انگلیسی)، باید از بخش‌های زیر تشکیل شده­باشد:

1- مقدّمه

1-1- بیان مسأله

1-2- پرسش یا پرسش‌های پژوهش

1-2-1-

1-2-2-

.........

1-3- پیشینه‌ی پژوهش

1-4- روش پژوهش

2- چارچوب مفهومی پژوهش یا مبانی نظری پژوهش (شماره­گذاری­های فرعی و مدخل­بندی به اختیار نویسنده است).

2-1-

2-2-

2-3- .....

3- تحلیل داده­ها (شماره­گذاری­های فرعی و مدخل­بندی به اختیار نویسنده است).

3-1-

3-2-

3-3- .....

4- نتیجه­گیری

- یادداشت­ها (در صورت لزوم)

- منابع

15- لازم است بخش­ها و عناوین اصلی مقاله، شماره­گذاری و با قلم 14 B Zar و به صورت پررنگ و برجسته‌شده(Bold)  نوشته شود. برای شماره‌های زیرمجموعه، پررنگ و برجسته کردن، نیازی نیست؛ مانند:

1- مقدّمه

1-1- بیان مسأله

1-2- پرسش یا پرسش‌های پژوهش

16- توضیحات ضروری در باره­ی اصطلاحات و مطالب مقاله، شماره­گذاری و در پایان، قبل از فهرست منابع در بخش «یادداشت­ها» آورده شود.

شیوه­ی تنظیم منابع

  فهرست منابع در پایان مقاله، براساس ‌ترتیب الفبایی نام خانوادگی نویسنده، بدون درج شماره‌ی ردیف و با رعایت نشانه­گذاری به شکل زیر، درج شود:

کتاب:

- نام خانوادگی، نام. (سال انتشار). عنوان کتاب. نام مترجم یا مصحح. ج (شماره­ی جلد، اگر بیش از یک جلد است). چ (شماره­ی چاپ). محل نشر: نام ناشر.

نمونه:

- برون، ادوارد. (1367). تاریخ ادبیّات ایران، از فردوسی تا سعدی. ترجمه‌ی فتح الله مجتبایی. ج 2. چ  4. تهران: انتشارات مروارید.

اگر کتابی فاقد نویسنده باشد، نام کتاب به جای نام نویسنده درج می‌گردد.

مقاله:

- نام خانوادگی، نام. (سال انتشار). «عنوان مقاله». نام مجلّه. س (سال چاپ). ش (شماره­ی چاپ). صص (شماره‌ی صفحات آغاز و پایان مقاله).

نمونه:

- حسینی، محمّد و علی صابری. (1395). «سبک‌شناسی لایه‌ای اشعار پروین اعتصامی». مجلّه­ی فنون ادبی. س 10. ش 12. صص 223-452.

پایگاه‌های اینترنتی:

نام خانوادگی، نام. (سال انتشار مقاله). «عنوان مقاله». نام نشریّه­ی الکترونیکی. دوره. تاریخ مراجعه به سایت. «نشانی دقیق پایگاه اینترنتی»