برای دریافت راهنمای نویسندگان اینجا را کلیک کنید
راهنمای نویسندگان پژوهشنامهی مکتبهای ادبی
الف)از نویسندگان محترم، خواهشمند است برای برقراری ارتباط با دفتر پژوهشنامه، روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبهی هر هفته از ساعت 9 تا 12 با شمارهی 01135302631 (آقای اکبری) تماس حاصل نمایند و از برقراری تماس با دیگر اعضای هیأت تحریریّهی پژوهشنامه خودداری فرمایند.
ب) نویسندگان محترم لازم است بعد از دریافت رایانامهی پژوهشنامه، مبنی بر قابل داوری بودن مقالهبا ورود به پروندهی مقاله از طریق کلیک روی کد مقاله که به نویسنده داده شده است، به صورت برخط (= آنلاین) مبلغ 60 هزار تومان، بابت هزینهی داوری واریز نمایند و پس از تأیید نهایی مقاله، مبلغ 150 هزار تومان بابت هزینهی چاپ از طریق مذکور پرداخت کنند. بدیهی است که ارسال مقاله برای داوران منوط به پرداخت هزینهی داوری است و در صورت عدم پرداخت با تأخیر در بررسی یا حذف روبهرو خواهد شد.
شرایط پذیرش مقاله
1ـ پژوهشنامهی مکتبهای ادبی، فقط مقالههایی را میپذیرد که
الف) موضوعات تخصّصی مربوط به مکتبهای ادبی در حوزهی متون زبان و ادبیّات فارسی.
ب) رویکرد تطبیقی به موضوعات تخصّصی مکتبهای ادبی در سایر زبانها با ادبیّات فارسی.
پ) نقد و نظر میان رشتهای در حوزهی نظریّهپردازی مکتبهای ادبی.
2- چون مقالهها فقط به صورت الکترونیکی و از طریق پایگاه اختصاصی پژوهشنامه به نشانی: http://rjls.journals.umz.ac.ir پذیرفته میشوند، ضرورت دارد که نویسندگان ارجمند، نخست به عنوان کاربر در پایگاه پژوهشنامه ثبت نام نمایند.
3ـ مقالهها باید حاصل کار پژوهش نویسنده یا نویسندگان و دارای ارزش علمی باشند.
4ـ مقالههای ارسالی قبلاً در مجلّهی دیگری چاپ نشده و یا همزمان به مجلّهی دیگری ارسال نشده باشند.
5ـ مسؤولیت مطالب مندرج در هر مقاله بر عهدهی نویسنده یا نویسندگان است.
6ـ هیأت تحریریهی پژوهشنامه در رد یا قبول و اصلاح مقالهها، آزاد است.
7ـ مقالههای دریافتی بازگردانده نخواهند شد.
8ـ تصمیم نهایی برای چاپ مقالهها و تقدّم و تأخّر آنها، مشروط به بررسی و تأیید هیأت تحریریهی پژوهشنامه است.
9ـ فرایند بررسی مقاله و نتایج از طریق ایمیل نویسندهی مسؤول، اطّلاعرسانی خواهد شد.
شیوهی تنظیم مقاله
مقالهها باید به ترتیب، دارای بخشهای زیر باشند و نویسنده یا نویسندگان محترم، مقاله را با این ساختار، تنظیم فرمایند و برای پژوهشنامه ارسال نمایند:
1- صفحهی یکم، شامل عنوان کامل مقاله، نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان، رتبهی علمی نویسنده یا نویسندگان، گروه تخصّصی و دانشگاه مربوط و نشانی الکترونیکی دانشگاهی باشد.
2- اگر مقاله، مستخرج از پایاننامه، رساله یا حاصل طرح پژوهشی است، در پایین صفحهی یکم درج شود.
3- در زمان ارسال مقاله، ضرورت دارد نویسندهی مسؤول مشخّص شود و در پاورقی جلوی نشانی نویسنده، عنوان (نویسندهی مسؤول) در داخل پرانتز آورده شود. بدیهی است که نویسندهی مسؤول در فرایند بررسی مقاله، قابل تغییر نخواهد بود.
4- چکیدهی فارسی حداکثر 250 کلمه با قلم «13»B Zar به ترتیب شامل بیان مسأله، هدف، روش پژوهش، موضوع مقاله، مهمترین یافتهها و واژگان کلیدی: شامل 4 تا 6 کلمه باشد و با نشانهی ویرگول(،) از هم جدا شوند. ضمناً قلمهای متن با فونت «14»B Zar انجام شود.
5- ارسال چکیدهی انگلیسی حداکثر250 کلمه در صفحهای جداگانه، شامل عنوان کامل مقاله، نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان، رتبهی علمی نویسنده یا نویسندگان، گروه تخصّصی و دانشگاه مربوط و نشانی الکترونیکی دانشگاهی باشد. ترجمهها باید به صورت تخصّصی انجام گیرد.
6ـ مقاله، حداکثر در 20 صفحه تنظیم و از طریق پایگاه الکترونیکی پژوهشنامه ارسال شود.
7- مقاله در محیطWord، ترجیحاً 2007، تایپ و با انتخاب (Word 97-2003 Document) ذخیره(Save) شود و در قسمت page setup-paper براساس A4 و از (بالا- پایین- چپ- راست) عدد 3 تعیین و با فاصلهی میانسطور(1) یا (single) در دو فایل با نام و بدون نام نویسنده یا نویسندگان ارسال گردد.
8- رعایت نیمفاصلهها در تایپ مقاله، الزامی است؛ نیمفاصلهها براساس فارسیساز صحیح ورد فقط با کلید shift+spas انجام شود همچنین شروع هر پاراگراف در پنجره پاراگراف Special: By: (0/5 cm) ایجاد گردد و در قسمت Alignment: (Justify Low) انتخاب شود.
9- تمامی بیتها، مانند نمونهی زیر، داخل جدول، تنظیم و نوشته شود؛ به طوری که خط دور جدولها در چاپ، نمایان نگردد.
بشنو از نی چون حکایت میکند |
|
از جداییها شکایت میکند |
10- صورت لاتین تمامی واژهها، اصطلاحات و اسامی خارجی با ذکر شماره در سمت چپ پاورقی درج گردد.
11- از بُلد کردن (= پررنگ و برجسته نمودن) کلمه یا کلمات در متن مقاله، خودداری شود.
12- برای بیان نقل قولهای مستقیم، متمایز ساختن بخش یا بخشهایی از متن مقاله، و نیز تأکید یا اشاره به اصطلاحات علمی و تعبیرات ناآشنا و مانند آن، حتماً از نشانهی گیومه: « » استفاده شود و از به کار بردن نشانهی: " " پرهیز گردد.
13- ارجاعات متن مقاله، بین پرانتز (نام خانوادگی، سال: شمارهی صفحه) نوشته شود؛ مانند (یوسفی، 1364: 91) و منابع لاتین به همان صورت لاتین درج شود؛ مثلاً (Horney, 1980: 174) و نشانهگذاریها: نقطه، ویرگول یا نقطهویرگول بعد از پرانتز بیاید.
- ارجاعدهی به مثنوی، اعم از مثنوی معنوی و شاهنامه و... به این صورت باشد: (نام نویسنده، سال چاپ/ شمارهی دفتر یا جلد/ شمارهی بیت)؛ مثال: (مولوی، 2:1372/649).
- اگر کتابی فاقد نویسنده است، در ارجاعدهی به جای نام نویسنده، نام کتاب بیاید؛ مانند (تاریخ سیستان، 1386: 25).
- اگر اثری دارای دو نویسنده است، به این صورت نوشته شود: (یاحقی و روحالامینی، 1394: 167).
- اگر اثری بیش از دو نویسنده دارد، به این صورت ذکر گردد: (قریب و همکاران، 1368: 54).
- اگر از نویسندهای به دو اثر یا بیشتر که در یک سال چاپ شدهاند، ارجاع داده شد، آنها را با افزودن الف و ب و ج تفکیک نمایند؛ مانند (نظامی گنجهای، 1368 الف: 211).
14ـ مقاله علاوه بر چکیدهی (فارسی و انگلیسی)، باید از بخشهای زیر تشکیل شدهباشد:
1- مقدّمه
1-1- بیان مسأله
1-2- پرسش یا پرسشهای پژوهش
1-2-1-
1-2-2-
.........
1-3- پیشینهی پژوهش
1-4- روش پژوهش
2- چارچوب مفهومی پژوهش یا مبانی نظری پژوهش (شمارهگذاریهای فرعی و مدخلبندی به اختیار نویسنده است).
2-1-
2-2-
2-3- .....
3- تحلیل دادهها (شمارهگذاریهای فرعی و مدخلبندی به اختیار نویسنده است).
3-1-
3-2-
3-3- .....
4- نتیجهگیری
- یادداشتها (در صورت لزوم)
- منابع
15- لازم است بخشها و عناوین اصلی مقاله، شمارهگذاری و با قلم 14 B Zar و به صورت پررنگ و برجستهشده(Bold) نوشته شود. برای شمارههای زیرمجموعه، پررنگ و برجسته کردن، نیازی نیست؛ مانند:
1- مقدّمه
1-1- بیان مسأله
1-2- پرسش یا پرسشهای پژوهش
16- توضیحات ضروری در بارهی اصطلاحات و مطالب مقاله، شمارهگذاری و در پایان، قبل از فهرست منابع در بخش «یادداشتها» آورده شود.
شیوهی تنظیم منابع
فهرست منابع در پایان مقاله، براساس ترتیب الفبایی نام خانوادگی نویسنده، بدون درج شمارهی ردیف و با رعایت نشانهگذاری به شکل زیر، درج شود:
کتاب:
- نام خانوادگی، نام. (سال انتشار). عنوان کتاب. نام مترجم یا مصحح. ج (شمارهی جلد، اگر بیش از یک جلد است). چ (شمارهی چاپ). محل نشر: نام ناشر.
نمونه:
- برون، ادوارد. (1367). تاریخ ادبیّات ایران، از فردوسی تا سعدی. ترجمهی فتح الله مجتبایی. ج 2. چ 4. تهران: انتشارات مروارید.
اگر کتابی فاقد نویسنده باشد، نام کتاب به جای نام نویسنده درج میگردد.
مقاله:
- نام خانوادگی، نام. (سال انتشار). «عنوان مقاله». نام مجلّه. س (سال چاپ). ش (شمارهی چاپ). صص (شمارهی صفحات آغاز و پایان مقاله).
نمونه:
- حسینی، محمّد و علی صابری. (1395). «سبکشناسی لایهای اشعار پروین اعتصامی». مجلّهی فنون ادبی. س 10. ش 12. صص 223-452.
پایگاههای اینترنتی:
نام خانوادگی، نام. (سال انتشار مقاله). «عنوان مقاله». نام نشریّهی الکترونیکی. دوره. تاریخ مراجعه به سایت. «نشانی دقیق پایگاه اینترنتی»